CDA stelt kandidatenlijst en verkiezingsprogramma vast

De ledenvergadering van de CDA-afdeling Nieuwegein heeft woensdagavond  1 november jl. de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. Naast lijsttrekker Gerben Horst staan er diverse nieuwe namen in de top van de lijst. Hoogste nieuwkomer is Rija van der Sluiszen-de Jong op nummer drie. Het nieuwe CDA-verkiezingsprogramma bevat een groot aantal voorstellen die betrokken inwoners in het voorjaar aan de partij hebben meegegeven.

Vernieuwde kandidatenlijst
De CDA-kandidatenlijst voor de verkiezingen in maart 2018 laat zowel ervaring als vernieuwing zien. Op de derde plek staat al gelijk de eerste nieuwe kandidaat Rija van der Sluiszen-de Jong. Zij is ondermeer een bekend gezicht bij het Rode Kruis in Nieuwegein. Voor haar staat op plek twee het huidige raadslid Mart Hack, die heel actief is bij de Lions. Plek vier is voor het commissielid Evert Temminck, die al vele jaren heel actief is bij de Nieuwegeinse hockeyvereniging.

Op de plekken vijf tot en met acht staan de nieuwe gezichten Berend Lensen, Michael van Stroe, Paul van der Heijden en Erik Keegstra. Van Stroe is als 28-jarige gelijk de jongste kandidaat op de CDA-lijst. “Ik ben erg trots oponze nieuwe kandidaten. Het zijn heel betrokken mensen met diverse kwaliteiten en achtergronden. Daarmee hopen we veel kiezers aan te spreken”, zegt lijsttrekker Gerben Horst. De top tien wordt verder gevuld met de bekende Nieuwegeiners Jan Kuiper en zittend raadslid Renée Blom. Kuiper is de kandidaat-wethouder voor het CDA. Blom had al eerder aangegeven ruimte te willen maken voor nieuwe kandidaten. Lager op de kandidatenlijst staan de oud-raadsleden Fréderique van Dort, Willem Wijntjes en Hennie van Randwijk.

Bewonersideeën in verkiezingsprogramma
Voor het nieuwe verkiezingsprogramma heeft het CDA in mei twee keer de CDA thematafels georganiseerd. Leden en betrokken inwoners hebben daar hun ideeën geven voor een beter en mooier Nieuwegein. Problemen werden besproken en oplossingen benoemd. Het CDA heeft een groot aantal van die ideeën in het nieuwe verkiezingsprogramma overgenomen. Zo wordt voorgesteld om statushouders te koppelen aan integratiebuddy’s en boa’s meer zichtbaar in de wijken te laten zijn.

Jongeren moeten meer worden betrokken bij de toekomst van Nieuwegein door het weer instellen van een jeugdraad. Het onderhoud in de wijken moet beter en er moet meer woningbouw voor de middeninkomens plaatsvinden. Goede zorg begint met preventie en dus met het stimuleren van welzijn en geluk bij de meest kwetsbare inwoners. De gemeente moet de zorg vooral klein en niet onnodig ingewikkeld organiseren met meer tijd voor zorgbehoevenden. Er wordt meer ingezet op zonne-energie en energie-neutraal bouwen om Nieuwegein nog duurzamer te maken. Deze en meer voorstellen kunnen kiezers in het CDA-verkiezingsprogramma voor de gemeentelijke verkiezingen op 21 maart 2018 vinden. “Met ons verkiezingsprogramma zet het CDA een positieve en ambitieuze visie op de toekomst van Nieuwegein neer. De stad viert in 2021 zijn vijftigste verjaardag. Het CDA wil de volgende vijftig jaar voor de stad met ambitie aanpakken”, aldus CDA-lijsttrekker Gerben Horst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren