CDA-statenlid Willem Wijntjes uit Nieuwegein overleden op 71-jarige leeftijd

Het Nieuwegeinse Provinciale Statenlid Willem Wijntjes is dit weekend op 71-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn partij, het CDA.

Wijntjes zat sinds maart vorig jaar voor de christendemocraten in de Provinciale Staten. Hij nam die taak over van Ardin Mourik die vanwege persoonlijke omstandigheden stopte. Wijntjes was verantwoordelijk voor thema’s als financiën, mobiliteit en het Veenweidegebied.

De afgestudeerde registeraccountant was daarvoor 24 jaar lid van de gemeenteraad van Nieuwegein en werkte jarenlang voor de gemeentes Amsterdam en Den Haag en de provincie Zuid-Holland. In 2013 werd Willem Wijntjes nog ‘Politicus van het Jaar‘ in Nieuwegein.

Oud burgemeester Cor de Vos van Nieuwegein in een reactie op Twitter: ‘Daar schrik ik van. Ik ken Willem Wijntjes als een betrokken lid van de gemeenteraad van Nieuwegein. Soms wat hoekig, maar altijd bereid om te komen tot een compromis. Met wat wij medisch onder de leden hadden, waren we brothers in arms. Veel sterkte voor de nabestaanden.’

Martin Monrooij van de ChristenUnie in Nieuwegein laat weten: ‘Ik heb jarenlang als wethouder en als gemeenteraadslid met Willem samengewerkt. Hij heeft veel gedaan voor de gemeente Nieuwegein en daar mogen we dankbaar voor zijn. Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte toe.’

Willem Wijntjes

One thought on “CDA-statenlid Willem Wijntjes uit Nieuwegein overleden op 71-jarige leeftijd

  1. Hans sturkenboom

    Ik heb Willem leren kennen als buurtgenoot heb nog met hem een tocht geschaats en fietste net als ik veel . Willem R.I.P. Gardien en kinderen veel sterkte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk