Willem Wijntjes voor het CDA politicus van het jaar!

Willem Wijntjes is genomineerd voor de titel Politicus van het Jaar. Volgens direct betrokkenen past die titel hem zeer goed en steunen zij hem in de kandidatuur voor Politicus van het Jaar. Is hij ook uw kandidaat, stem dan tot 27 januari op Willem Wijntjes!

“In de gemeenteraad is hij het financiële geweten”, aldus Renée Blom. “Hij is een accountant die veel ervaring heeft in vooral de publieke sector en daar bij uitstek deskundig is maar hij staat zich daar niet op voor. Hij hoeft niet het beste jongetje van de klas te spelen en helpt ook raadsleden van andere partijen als ze ingewikkeldheden op dit punt aan hem vragen. Hij is ook voorzitter van het controle-overleg en houdt daarmee het college op een scherpe financiële koers. Hij is ook nog lid van het Algemeen Bestuur van de Regio Utrecht en vertegenwoordigd daar de gemeente Nieuwegein”.

Hennie van Randwijk vindt Willem een betrokken Nieuwegeiner: “Willem Wijntjes is lid van de gemeenteraad voor het CDA sinds 1990. Hij was daarvoor maatschappelijk zeer actief in de gemeente en ongeveer 6 jaar betrokken als vrijwilliger bij de wijkopbouw van Batau Noord en daarbij onder meer bestuurder van het Klokhuis, een van de toenmalige buurthuizen van de SKWN wat nu Movactor is. Ook was hij 4 jaar penningmeester van de SKWN waar hij onder andere een flinke bezuiniging van de gemeente tot een goed einde heeft gebracht. Gedurende de periode van het raadslidmaatschap was hij ongeveer 5 jaar vrijwilliger en voorzitter bij de Oudheidskamer, tegenwoordig museum Vreeswijk, en was gids die belangstellenden een rondleiding gaf in het oude dorp Vreeswijk. Dus hij is niet alleen geruime tijd lid van de gemeenteraad maar ook maatschappelijk in Nieuwegein zeer betrokken”.

Radj Ramcharan legt de nadruk op zijn kennis: “Door zijn jaren lange ervaring heeft hij veel kennis en kunde opgebouwd maar dat betekent niet dat hij in de Raad een beetje de wijze back-bencher speelt. Nee, het debat in de raad en de commissie vind hij heel leuk en het hoogtepunt in het politieke bedrijf. Uitgangspunt voor hem is dat de inhoud voorop staat, aan persoonlijkgerichte aanvallen heeft hij een broertje dood. De raad moet vooral naar buiten en niet naar binnen kijken is het parool. Overigens waar hij helemaal niet tegen kan is dat politici hun verantwoordelijkheid niet nemen en het beeld van eeuwig draaiende tollen uithangen.”

Volgens Roelof de Wild is Willem Wijntjes een groot bepleiter van bedachtzaam en evenwichtig besturen waarbij grote idealistische vergezichten aan hem niet zijn besteed. “Wat goed is voor de burgers en de stad moeten we vooral doen, al het andere is bijzaak. Dat typeert Willem. Een simpele filosofie die uitgaat van een scherp onderscheid tussen hoofd en bijzaken. Hij is zich er altijd zeer van bewust dat politiek mensen kan raken maar ook treffen, een beetje plooibaar wegwerken van de nadelen is aan hem wel besteed. Het besef dat mensen in eigen kring veel zelf kunnen oplossen is uitgangspunt van het CDA maar ook voor hem. Burgers moeten serieus genomen worden, dat betekent dat politici goed moeten kunnen luisteren maar ook aan moeten geven wanneer ze het niet met de oplossing eens zijn.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk