CDA presenteert nieuwe ledenwerfcampagne in braille

CDA presenteert nieuwe ledenwerfcampagne in braille

In het kader van de Wereld Braille Dag heeft Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot vandaag samen met CDA-fractievoorzitter Roelof de Wild de Nieuwegeiner Wim Jansen persoonlijk welkom geheten als lid van het CDA. Wim is slechtziend en als vrijwilliger actief bij verschillende organisaties. Het initiatief van het CDA om een politieke partij nog toegankelijker te maken voor blinden en slechtzienden overtuigde hem om lid te worden van de partij. Wim Jansen vindt het daarnaast een goede gelegenheid om deze groep goed te vertegenwoordigen binnen het CDA.

Met de vertaling van de ledenwerfcampagne in braille toont het CDA aandacht te hebben voor de ruim 300.000 blinden en slechtzienden in Nederland. Bruins Slot: “Mensen met een arbeidsbeperking moeten kunnen meedoen en hun bijdrage leveren aan de maatschappij. Er is een risico dat deze groep door de komst van de Participatiewet wordt vergeten en daardoor steeds moeilijker aan het werk komt. Er is een taak voor iedereen. We blijven het ontzettend belangrijk vinden om te kijken hoe iedereen mee kan komen. Dat kan via een betaalde baan, maar ook vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk in de samenleving.”
Daarnaast vindt Bruins Slot dat de ideeën van het CDA voor iedereen toegankelijk moeten zijn, dus ook voor mensen met een visuele beperking.

De ledenwerfcampagne is door de Proson (onderdeel van Bartiméus) uit Ermelo in braille omgezet. Bij Proson werken meer dan tweehonderd mensen met een visuele beperking.

Sinds 2001 wordt wereldwijd op 4 januari, de geboortedag van Louis Braille, aandacht besteed aan het belang van communicatie voor blinden en slechtzienden. Door de uitvinding van het brailleschrift hebben ook blinden toegang gekregen tot veel informatie.20160104_20150104_cda_nieuwegein_wbd

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk