CDA op zoek naar het beste idee voor Nieuwegein

De komende weken gaat het CDA op zoek naar het beste idee voor Nieuwegein. De partij neemt deze ideeen over in het verkiezingsprogramma 2014-2018. “Het schrijven van een verkiezingsprogramma is geen studeerkameractiviteit. Juist de inbreng vanuit de lokale samenleving is daarvoor nodig”, aldus CDA’er Gerben Horst, die samen met een programmacommissie de politieke speerpunten ontwikkeld voor het CDA. Komt het idee uiteindelijk in het verkiezingsprogramma dan houdt het CDA de bedenker op de hoogte van de realisatie van het idee.

Inwoners, maatschappelijke organisaties of vrijwilligers kunnen hun beste idee voor Nieuwegein insturen naar het CDA. Horst: “We gaan de komende weken volop de boer op voor concrete en toepasbare ideeen. Dat kunnen spontane oplossingen zijn voor zorgpunten maar ook kansen om Nieuwegein aantrekkelijker te maken.”

In de afgelopen jaren heeft de CDA-fractie al diverse ideeen vanuit inwoners kunnen gebruiken in het politieke werk. Zo is de inbreng van inwoners over de drugsoverlast in Fokkesteeg goed gebruikt in het debat over de sluiting van de coffeeshop. Maar ook de wens van vrijwilligersorganisaties om de vrijwillige inzet van jongeren te benadrukken heeft geleidt tot het instellen van een Nieuwegeins Jongerenlintje.

Het CDA is 18 mei op Winkelcentrum Hoogzandveld en Galecop. Op 1 juni is het CDA in het Stadscentrum. Ideeen kunnen ook ingezonden worden naar Gerben Horst (gerbenhorst@casema.nl).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren