CDA: gebruikt Nieuwegein subsidie jeugdwerkeloosheid?

De Nieuwegeinse CDA fractie heeft donderdag 15 oktober schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van een dringende oproep van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken. Hij heeft afgelopen woensdag 14 oktober alle wethouders een mail gestuurd met de oproep om snel projecten in te dienen voor een Europees subsidiepotje voor het bestrijden van jeugdwerkeloosheid. Voor de periode tot 2020 is een bedrag van 114 miljoen euro beschikbaar, maar de aanvragen hiervoor moeten voor 31 oktober a.s. zijn ingediend. De tijd begint dus te dringen.Het gaat om projecten zoals loonkostensubsidies om jongeren met bijstand aan de slag te helpen, leerwerkplekken en begeleiding op de werkvloer.

Het CDA heeft naar aanleiding van dit bericht aan het college gevraagd of zij op de hoogte is van de mogelijkheid dat zij voor 31 oktober a.s. in het kader van het hierboven beschrevene, projecten kan indienen; of het college projecten heeft ingediend en zo ja, welke? Ook willen wij weten in het geval het college nog geen projecten heeft ingediend, of zij dan wel voornemens is om dit te gaan doen en zo ja, om welke projecten gaat het dan en wanneer wordt de Raad hierover geïnformeerd? En als het college dit niet gaat doen, waarom dan niet.

Het CDA vindt het van groot belang dat jongeren na het afronden van hun opleiding zo snel mogelijk aan de slag kunnen voordat hun afstand naar de arbeidsmarkt te groot wordt en veel lastiger te overbruggen. ‘Daarom moeten we goed kijken naar en daar waar wenselijk gebruik maken van mogelijkheden die kunnen bijdragen aan het bestrijden van jeugdwerkeloosheid. De CDA-fractie verwacht dan ook een snel antwoord van het college op onze vragen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk