CDA en CU willen duidelijkheid over Stadspas

Het CDA en de ChristenUnie (CU) in Nieuwegein zijn benieuwd wanneer de Stadspas zal worden geïntroduceerd. In april 2015 werd hiertoe een aanzet gegeven in de commissie SAM (Samenleving).

Begin deze week hebben beide partijen in een artikel 42 brief, aan het college van B&W, opheldering gevraagd over wanneer de gemeenteraad het definitieve voorstel van de betrokken wethouder zal ontvangen. Zij vragen zich af hoe de besluitvorming hierover verloopt. Al lange tijd wordt de behandeling van de stadspas van de raadsagenda gehaald.

Met name vragen het CDA en de CU zich af waar de Stadspas afwijkt van de U-pas en welke kosten de nieuwe pas met zich mee neemt. Ook vragen de partijen zich af waarom de Lekstroompas naar de prullenbak is verwezen. Zij willen daar een antwoord op hebben.

In de gemeentebegroting staan bedragen voor 2015 tot en met 2018 vermeld. Het CDA en de CU wil weten of de kosten die gemaakt worden voor het aanstellen van een programmasamensteller en een cultuurmakelaar hierin zijn begroot.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk