CDA bezorgd over veiligheid tramoverwegen

Het CDA heeft vandaag kritische vragen gesteld over de veiligheid van de tramoverwegen in Nieuwegein. Dit naar aanleiding van de recente aanrijding tussen een tram en een fietser op de Symfonielaan. Vooral voor voetgangers en fietsers lijken de tramoverwegen een veiligheidsrisico. Het CDA wil slagbomen op alle tramoverwegen in Nieuwegein.

De CDA-fractie werd opnieuw verontrust over het bericht over een aanrijding tussen een tram en een fietser. En weer is het gelukkig met lichte verwondingen afgelopen. Maar in de afgelopen jaren waren er ook aanrijdingen waarbij de verwondingen ernstiger waren of er zelfs doden zijn gevallen. CDA-raadslid Horst: “Ik vind de verkeersveiligheid van groot belang, zeker voor fietsers en voetgangers. Vooral voor hen lijken de tramoverwegen een risicovol punt in het Nieuwegeinse verkeersnetwerk.” Om die reden staat in het CDA-verkiezingsprogramma dat alle tramoverwegen met slagbomen moeten worden beveiligen om het risico op gewonden en doden te beperken.

Met de vragen aan het College van B&W wil het CDA inzicht in de ongevallen van de afgelopen jaren, de huidige beveiliging van de overwegen, en daarmee in de onveiligheid van de tramoverwegen in Nieuwegein. Ook wordt gevraagd wie er verantwoordelijk is voor de beveiliging van de tramoverwegen. “Verder wil ik weten wat de gemeente gaat doen om de veiligheid van de tramoverwegen te verbeteren. Ik ga de antwoorden op onze vragen afwachten. Maar het zal duidelijk zijn dat mijn inzet is om op alle tramoverwegen slagbomen te krijgen”, aldus Horst.

De veiligheid rond de tramsporen en de overwegen hangt ook deels samen met de oplettendheid van de verkeersdeelnemers zelf. Horst wijst er op dat ook op de fiets telefoneren tot minder aandacht voor het verkeer leidt en de kans op ongelukken vergroot. “Verder blijf ik mij zorgen maken over de plekken waar mensen over de servicepaden langs de spoorbanen lopen. Dat is verboden en gevaarlijk. Ik zou graag zien dat mensen hier mee stoppen en ze via borden op het gevaar worden gewezen”, stelt Horst.

De antwoorden door het College op de vragen van het CDA worden over ongeveer een maand verwacht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk