Carla Curvers neemt na tien jaar afscheid als raadslid

Het gemeenteraadslid Carla Curvers heeft op de eerste fractievergadering van dit jaar haar aftreden bekend gemaakt. Carla heeft precies tien jaar deel uitgemaakt van de fractie van de Partij van de Arbeid. In deze periode is zij geruime tijd fractievoorzitter geweest en was de voornaamste woordvoerder op het gebied van de Ruimtelijke Ordening en de Volkshuisvesting. Ook maakte zij voor de Partij van de Arbeid deel uit van de commissie Binnenstad.

Carla treedt terug omdat zij in de komende periode haar volledige aandacht wil besteden aan haar werk bij de Stichting Welzijn Nieuwegein. Bij deze stichting vervult zij een managementfunctie en zet ze zich in voor een aantal concrete projecten voor nieuwegeiners die maatschappelijke steun behoeven.

Voor haar opvolging zet de fractie een ervaren raadslid in. Jeanne Herfkens maakte tot aan de verkiezingen al deel uit van de fractie van de Partij van de Arbeid, maar was ook in haar vorige woonplaats reeds acht jaar gemeenteraadslid. Zij maakt ook momenteel al deel uit van de fractie als steunfractie-lid. Jeanne Herfkens heeft daarnaast veel functies vervuld in de landelijke PvdA en is momenteel ook vice-voorzitter van het gewest Utrecht van de Partij van de Arbeid.

Fractievoorzitter Bert Lubbinge vindt het vertrek van Carla Curvers jammer. “Carla is door haar werk als geen ander op de hoogte van de sociale en maatschappelijke situatie in Nieuwegein. Zij kent de mensen die extra kansen moeten krijgen en onze steun nodig hebben en heeft altijd een belangrijke inbreng gehad in onze fractie. Opkomen voor de zwakkeren, zoals de Partij van de Arbeid doet, zit bij haar in het bloed.” Over het vervolg in de fractie is hij niet somber: “Met Jeanne Herfkens krijgt Carla een waardige vervanger. Een socialiste in hart en nieren, die prima in onze fractie functioneert”.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk