Campagnebus bezoekt Nieuwegein

Op 23 september gaat de provinciale campagne ‘Drugs, laat je niks wijsmaken’ van start. Centraal in deze campagne staat het praten over drugs door jongeren en hun ouders. Tijdens de campagne rijdt er een speciale Drugs Infobus door de provincie, die op 24 en 26 september een bezoek brengt aan de gemeente Nieuwegein.

Op woensdag 24 september is de Drugs Infobus bij het jongerencentrum Time Out. De bezoekers van het jongerencafé krijgen informatie over drugs. In de bus kunnen de jongeren een kennistest doen en vragen stellen aan deskundigen.

Vrijdag 26 september staat de bus bij het Anna van Rijn College, locatie de Linie. Alle klassen van deze school brengen een bezoek aan de bus. In de bus krijgen ze voorlichting over roken, alcohol en drugs. Op dinsdag 23 september wordt er een ouderavond georganiseerd op dezelfde school voor de ouders van de leerlingen.

Het doel van de campagne is jongeren en hun ouders of opvoeders te stimuleren met elkaar over drugs te praten. Jongeren experimenteren graag, dit hoort bij het volwassen worden. Ouders hebben vaak het gevoel dat er in een relatief korte tijd vrij veel nieuwe middelen zijn gekomen, waarvan zij niet altijd de werking en gevolgen kennen. Voordat ouders en jongeren in gesprek met elkaar kunnen gaan is het belangrijk dat zij goede informatie hebben over druggebruik. D.m.v. de campagne worden jongeren en ouders gewezen op bronnen voor informatie over drugs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk