Campagne tegen woninginbraken

In de zomerperiode vinden er gemiddeld meer woninginbraken plaats. Een woninginbraak leidt naast materiële schade vaak ook tot grote emotionele schade. Gemeente en politie starten een campagne om woninginbraken aan te pakken. Een onderdeel van deze campagne is om inwoners van de gemeente Nieuwegein erop te wijzen hoe ze de kans op een woninginbraak kunnen verminderen.
Tijd speelt een belangrijke rol bij een inbraak. Hoe langer de inbraak duurt, hoe hoger de pakkans. Inwoners kunnen zelf vele maatregelen nemen om de gelegenheid te beperken en daarmee de kans op een inbraak te verminderen. Er bestaat bijvoorbeeld een officieel keurmerk voor onder andere hang- en sluitwerk: het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Een PKVW-erkend beveiligingsbedrijf kan hierin adviseren. Kijk hiervoor op deze website.
Naast goede sloten, is het belangrijk spullen niet in het zicht te zetten. Inbrekers

werken heel ‘buitgericht’, de gelegenheid maakt de dief! Een LCD-, plasmascherm of een laptop die voor het grijpen ligt, is zo weg. Zet daarom waardevolle spullen nooit direct in het zicht. Dit geldt natuurlijk ook voor uw auto. Op de website Stopdecriminaliteit.nl kunt u nu ook zelf zien waar woninginbraken in uw buurt plaatsvinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk