Campagne vóór een schone buurt

De afgelopen week zijn op verschillende plekken in de Rijtuigenbuurt in Batau zuid buurt grondschilderingen aangebracht bij afvalbakken, speelplekken en afvalcontainers. Dit had de gemeente al eerder willen doen maar wegens slechte weersomstandigheden werd het uitgesteld. De campagne vóór een schone buurt is onderdeel van het vernieuwingsplan van de Rijtuigenbuurt.

Waarom deze campagne?
Door deze grondschilderingen aan te brengen, vragen we komende maanden extra aandacht voor een schone buurt. We willen bewoners en bezoekers laten ervaren dat iedereen het liefst in een buurt woont die er netjes uitziet. Géén hondenpoep op veldjes waar kinderen spelen, géén grofvuil plaatsen op plekken waar dit niet mag en graag afval weggooien in afvalbakken.

Effectmeting
De komende maanden meten we het effect van de campagne. Bij succes kunnen vervolgens ook op andere plekken uitingen worden aangebracht. Het is mogelijk om de grondschilderingen blijvend te maken.

Het vernieuwingsplan
Het vernieuwingsplan van de Rijtuigenbuurt is op 22 juni unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. Een plan dat samen met de buurt is vormgegeven en waar we trots op mogen zijn. Met een bedrag van 4.213.000 euro starten we in 2018 met het vervangen van de bestrating, herinrichting van parkeerplekken en het vernieuwen van het groen en speelplekken in de buurt.

One thought on “Campagne vóór een schone buurt

  1. Uittenbosch

    Goed gedaan! Veel succes.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk