Campagnemaand ‘Ik Fiets’ van start in Nieuwegein

Aan het begin van de lente start niet alleen een nieuw fietsseizoen maar ook de ‘Ik fiets’ campagne in onze stad. Nieuwegein neemt voor deze campagne het stokje over van gemeente Zeist. We zetten ons samen met de lokale fietscommunity Nieuwegein fietst! in om inwoners te stimuleren vaker de fiets te nemen.

Wethouder Ellie Eggengoor (Mobiliteit) opende maandagmorgen 2 maart jl. de ‘Ik Fiets’ actiemaand in het Atrium van het Stadshuis. Samen met onder meer Fietsclub Kerkveld en de buurtsportcoaches werd de speciale campagnefiets ingewijd. Fietsambassadeur Linda Blankenstein van Nieuwegein fietst! overhandigde deze campagnefiets aan wethouder Ellie Eggengoor. Onze videograaf Jos van Vogelpoel en reporter Frans Evers waren er bij en maakten bovenstaande reportage.

“Hoe leuk is het om op de fiets naar je werk, naar school of naar je sportvereniging te gaan. Of op de fiets je boodschappen te doen. Fietsen geeft energie en je ervaart de mooie plekjes in de stad. We sluiten dan ook graag aan bij de provinciale ‘Ik fiets’ campagne waar al zo’n 3.000 inwoners aan deelnemen. We zetten ons samen met Nieuwegein fietst! in om inwoners nog vaker de fiets te laten  pakken,’’ aldus wethouder Ellie Eggengoor. Begin februari dit jaar heeft wethouder Ellie Eggengoor uit Nieuwegein de fiets al overgenomen van de gemeente Zeist.

Over Ik Fiets
Iedereen doet mee, iedereen kan op de fiets! Door samen te werken in de provincie Utrecht maken we dat mogelijk.

Ik fiets is een activerende campagne waar vanuit de hele provincie op kan worden aangehaakt. De campagne heeft een looptijd van twee jaar en het doel is om minstens 10.000 inwoners van de provincie Utrecht, vaker te laten fietsen en vooral op de fiets te houden. Voor Utrechtse gemeenten, fietsenwinkels, leveranciers van fietsdiensten en andere betrokkenen is dit een uitgelezen kans om te profiteren van een uitgewerkte campagne om vorm te geven aan lokale fietsstimuleringsactiviteiten. De organisatie achter Ik fiets zoekt dus graag de samenwerking!

Het project Ik fiets is een stimulerings- en gedragscampagne voor de fiets, ontwikkeld en uitgevoerd in opdracht van de provincie Utrecht door de projectorganisatie XTNT, Keijzer B.V., Fietsersbond, Dijksterhuis en Van Baaren met als onderaannemers De Boom en het Meer, Mobidot en Bureau voor fietsstimulering Triple Joy.

‘Ik Fiets’ app
Het gemak van een e-bike, de fietsbeleving van een speed pedelec en de gezelligheid van een e-bakfiets ondervinden. Dat vormt samen met de ‘Ik fiets’ app het hart van de ‘Ik fiets’ campagne. De speciale fietsen staan op verschillende plekken in Nieuwegein klaar. Inwoners uit de provincie Utrecht kunnen ze reserveren voor een gratis probeerweek via www.ikfiets.nl. Om het fietsen nog leuker te maken, is de ‘Ik Fiets’ app. Fietsritten worden geregistreerd én beloond. Deze fietspunten kunnen inwoners verzilveren bij lokale en regionale ondernemers. Zo heeft de fietsambassadeur al een regenbroek bij elkaar gespaard, vertelde ze trots.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk