Nieuwegein haakt aan bij de Ik fiets campagne van de provincie Utrecht

Nieuwegein gaat zich vanaf 1 maart inzetten om de inwoners te bewegen vaker de fiets te pakken. Nieuwegein haakt hierbij aan bij de Ik fiets campagne van de provincie Utrecht, waar al circa 3.000 inwoners aan deelnemen.

Bij de start van de campagne in september 2019 overhandigde gedeputeerde Arne Schaddelee de Ik fiets-fiets, symbool voor de provinciale fietscampagne, aan wethouder Wouter Catsburg van Zeist.

Op woensdag 5 februari jl. nam wethouder Ellie Eggengoor van de gemeente Nieuwegein de Ik fiets-fiets over van haar collega uit Zeist. Dit voorjaar zal de Ik fiets-fiets nog verder fietsen naar andere enthousiaste Utrechtse gemeenten.

Over ik fiets
Iedereen doet mee, iedereen kan op de fiets! Door samen te werken in de provincie Utrecht maken we dat mogelijk.

Ik fiets is een activerende campagne waar vanuit de hele provincie op kan worden aangehaakt. De campagne heeft een looptijd van twee jaar en het doel is om minstens 10.000 inwoners van de provincie Utrecht, vaker te laten fietsen en vooral op de fiets te houden. Voor Utrechtse gemeenten, fietsenwinkels, leveranciers van fietsdiensten en andere betrokkenen is dit een uitgelezen kans om te profiteren van een uitgewerkte campagne om vorm te geven aan lokale fietsstimuleringsactiviteiten. De organisatie achter Ik fiets zoekt dus graag de samenwerking!

Het project Ik fiets is een stimulerings- en gedragscampagne voor de fiets, ontwikkeld en uitgevoerd in opdracht van de provincie Utrecht door de projectorganisatie XTNT, Keijzer B.V., Fietsersbond, Dijksterhuis en Van Baaren met als onderaannemers De Boom en het Meer, Mobidot en Bureau voor fietsstimulering Triple Joy.

Wethouder Ellie Eggengoor neemt de fiets over van haar collega uit Zeist

One thought on “Nieuwegein haakt aan bij de Ik fiets campagne van de provincie Utrecht

  1. SC

    Er is verschil tussen algemeen gebabbel en voorlichtingsteksten. Bij voorlichting word je geacht na te denken over wat je zegt. Nee, niet iedereen kan op de fiets en eveneens kan niet elke werknemer dagelijks 15 km naar het werk en weer terug fietsen. Die 2e ponering kwam ik tegen tijdens diverse acties om werknemers uit de auto en op de fiets te krijgen. Goede poging om de hakken in het zand gezet te krijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren