Campagne tegen autokraak op 3 november van start in Nieuwegein

Op vrijdag 3 november geeft burgemeester Frans Backhuijs het startschot voor een campagne gericht op het terugdringen van auto-inbraken in Nieuwegein. Dat doet hij bij de Blokhoeve, in aanwezigheid van onder meer ondernemers en de directeur van de landelijke Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Het startmoment is op het parkeerterrein bij het NBC-gebouw en is bedoeld om ondernemers, bezoekers en ieder ander die geïnteresseerd is bij te praten over veiligheid en over landelijke ontwikkelingen op het gebied van de aanpak van autocriminaliteit. Samen met de burgemeester reiken studenten van het ROC flyers uit. De gelegenheid vindt plaats op 3 november is van 9.15 tot ongeveer 10.45 uur.

Autokraak komt in Nieuwegein met grote regelmaat voor. De buit bestaat daarbij bijvoorbeeld uit telefoons, portemonnees en laptops. Ook navigatiesystemen, airbags en koplampen zijn gewild door autokrakers. De dagen worden nu steeds donkerder en daarmee neemt het risico op autokraken helaas toe. Doel van de campagne is om bewoners en bezoekers met verschillende middelen, bijvoorbeeld flyers, posters, digitale waarschuwingsborden en via Social Media bewust te maken van risico’s en tips te geven over hoe zij een auto-inbraak kunnen voorkomen. Ook op City Plaza is de campagne een aantal weken te zien.

Naast de campagne die gericht is op bewoners en bezoekers, zal er ook extra toezicht worden gehouden en waar nodig zullen fysieke maatregelen worden getroffen, zoals het snoeien van bosjes of het aanbrengen van extra verlichting. In het toezicht worden studenten van het ROC Midden-Nederland ingezet, in het kader van hun opleiding. Zij zullen onder andere op plekken waar veel auto-inbraken plaatsvinden bewoners en bezoekers waarschuwen en flyers met tips uitdelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren