Cals wint regiofinale Technasium Top Awards

Woensdag 18 februari j.l. was de Regiofinale van de Technasium Top Awards. Voor het Cals College uit Nieuwegein deden Pim Peek, Rinze Custers, Noah van den Berg en Wesley van Vliet uit VT2K mee, en met een goed resultaat. Zij wonnen de Regiofinale en zullen op 17 en 18 april aanstaande meedoen met de landelijke finale in Almere. Het is overigens de derde keer op rij dat het Cals College deze Regiofinale wint.

De opdracht komt dit jaar van de Agrarische Hogeschool Dronten, CAH Vilentum. Zij willen op het terrein van de Floriade (2022) in Almere een nieuw schoolgebouw neerzetten dat naast energieleverend gebaseerd is op Biomimicry. Dit houdt in dat het idee voortkomt uit een voorbeeld uit de natuur.

Na gedegen onderzoek kwamen de leerlingen uit Nieuwegein met het volgende idee: zelfreinigende doorzichtige zonnepanelen die als een zonnescherm voor de ramen schuiven. Als inspiratiebron uit de natuur diende fotosynthese en het zelfreinigend vermogen van een Indische lotusbloem. Daarnaast hadden zij het idee om faseveranderend materiaal te mengen met het beton, zodat de omgeving zo lang mogelijk op een temperatuur van 21 graden Celsius blijft.

De jury vond het heel goed dat er meerdere aspecten van Biomimicry in hun ontwerp naar voren kwamen en zij vond ook de toepassing van zonnepanelen in de vorm van een zonnewering erg goed gevonden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren