Cals College wint drie prijzen op het Nederlands Film Festival voor Scholieren

Het Nederlands Film Festival voor Scholieren (NFFS) is dit jaar doorgegaan, maar de 16e editie was wel anders, namelijk middels een livestream. Het Cals College in Nieuwegein deed ook dit jaar weer mee en haalde maar liefst drie prijzen weg van de 11 categorieën. Helaas geen eerste prijs, maar wel mooie tweede en derde prijzen. De prijzen zijn verspreid over het land gevallen.

Natuurlijk was er geen festivaldag georganiseerd met 500 scholieren uit het hele land verzameld in Lelystad. Maar op veel scholen waren ondanks alles wel films gemaakt het afgelopen schooljaar. Er waren voldoende scholen die positief reageerden op de vraag of ze toch mee wilden doen en al met al zijn er 118 films ingezonden. Genoeg om alle categorieën gevuld te krijgen. Deze keer was er geen publieksprijs omdat, vanwege het Coronavirus, geen publiek in de zaal werd toegelaten.

De prijzen voor het Cals College in Nieuwegein

  • 3e prijs 1 minuut OB – Bloody Mystery: ‘Twee tieners krijgen de schrik van hun leven als ze iemand met een lijk zien slepen. Ze gaan op onderzoek uit.’ Een 1 minuut thriller.
  • 2e en 3e (gedeelde) prijs Fictie OB – Mine Corona: ‘Drie jongens in Coronatijd vervelen zich. Ze zoeken een manier op toch bij elkaar te komen in hun Minecraft wereld.’ Gemaakt tijdens Corona alledrie los van elkaar thuis hun eigen beelden gemaakt en 1 editor.
  • 2e en 3e (gedeelde) prijs Fictie OB – De Chloroformdief: ‘Een oplichter in Coronatijd maakt misbruik van het tekort aan mondkapjes. Komt hij hiermee weg of niet…’ Gemaakt in Coronatijd na 1 AV blok (online lessen)”

Directeur Dorée de Kruijk van het VFFS. ‘Het NFFS gaat door ondanks alles, actief en enthousiast blijft het NFFS scholen oproepen om films te maken en in te zenden. Volgend jaar gewoon weer!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren