CDA wil opheldering vermeende bijstandsfraude

Het CDA in Nieuwegein wil zo snel mogelijk opheldering van het stadsbestuur over vermeende bijstandsfraude. Uit een intern rapport van de gemeente zou blijken dat mensen hebben gesjoemeld bij het aanvragen van een uitkering.

De raad is niet op de hoogte van het rapport en daarom wil het CDA zo snel mogelijk tekst en uitleg van het college. “Juist iets als bijstandsfraude ligt maatschappelijk heel gevoelig”, zegt fractievoorzitter Roelof de Wild tegenover RTVUtrecht. “Het is belastinggeld dat bij inwoners terecht moet komen die daar aanspraak op maken. Als daar fraude bij om de hoek komt kijken, legt dat ook een bom onder die solidariteit.”

De vermeende bijstandsfraude kwam aan het licht na onderzoek van RTV Utrecht over fraude met persoonsgebonden budgetten. Het Openbaar Ministerie en het Achmea Zorgkantoor vermoeden dat een Nieuwegeinse zorginstelling voor miljoenen heeft gefraudeerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren