Katern

Cadeau voor Tuindersvereniging Galecop

In de zomer moet je flink de handen uit de mouwen steken, in de winter kun je er terecht voor een praatje, een bakje koffie of het leggen van een kaartje. Al sinds 1974 beleven veel Nieuwegeiners plezier aan het tuinieren bij Amateur Tuinders Vereniging Galecop. De vereniging levert daarmee volgens wethouder Helen van den Berg een positieve bijdrage aan de samenleving. Als blijk van waardering reikte ze vorige week tijdens de jaarvergadering van de vereniging een waarderingssubsidie uit.

De vereniging had in eerste instantie een tuincomplex in Galecop. Toen dat complex in 1990 moest wijken voor woningbouw, werd het huidige complex op de ‘punt van Plettenburg’ in gebruik genomen. De naam Galecop bleef gehandhaafd. Tijdens haar werkbezoek in november vorig jaar maakte de wethouder, die onder meer de volkstuinen in portefeuille heeft, voor het eerst kennis met de vereniging. Opvallend was de zelfwerkzaamheid die de leden van de Vereniging aan de dag leggen. Zo werd recent nog een prachtig clubhuis gerealiseerd en zijn enthousiaste leden wekelijks actief met het onderhoud aan het complex. Opvallend is dat het ledenbestand van de Vereniging ook in leeftijd varieert. Tuinieren is voor alle leeftijden, zo blijkt.

De waarderingssubsidie bestond uit geld dat wordt gebruikt voor de aanschaf van onder meer tuingereedschap voor algemeen gebruik. Voorzitter Henk Pit, was blij verrast met deze geste van de gemeente.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk