Buurttuin Cirkeltje Rond is een feit

Afgelopen week is er door vele vrijwilligers van Cirkeltje Rond en IVN veel werk verricht om de laatste hand te leggen aan het klaarmaken van de buurttuin bij de Geinsche Hof. Als hoogtepunt werd de week afgesloten op zaterdag waar in het kader van NL-doet zo’n 25 vrijwilligers waarvan 8 GroenLinksers te gast waren bij de Geinsche Hof en een deel de tuin inrichtten. Naast een moestuin en belevingstuin komt er een boogpad met perenbomen, een klein amfitheater, een wilgenhut, een kruidentuin en een gebied voor kleine dieren met hoge bosjes. Ook komt er een vlindertuin met een bijdrage van de Vlinderstichting.

Toen het werk die dag zo’n beetje klaar was is door Erna Kotkamp namens GroenLinks, ter gelegenheid van het afscheid van Corrie van Rooijen uit de raad, een prunusboom aangeboden aan haar en haar partner Dick Carton die in de Geinsche Hof verblijft.

Aanvankelijk was dit gebied een parkeerplaats en braakliggend terrein na de brand in de Geinsche Hof, maar wel met een groenbestemming omdat er vroeger speciale bomen stonden. In overleg tussen de gemeente de IVN, de Geinsche Hof en Fokkesteegbewoners, georganiseerd in Cirkeltje Rond, is uiteindelijk dit buurttuin initiatief gerealiseerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk