Buurtpicknick en geen huurverhoging voor bewoners van het Nijpelsplantsoen

Veel bewoners van het Nijpelsplantsoen hebben onlangs een petitie getekend om de huurverhoging (per 1 juli) terug te draaien. Het aanzien van de flat is veranderd en daarmee ook het woongenot. Sommige bewoners hebben scheuren in hun huis. ‘Wij vinden dat een huurverhoging niet past bij deze situatie.’ Zo laat Mitros in een brief aan de bewoners van het Nijpelsplantsoen weten.

Mitros gaat nog een stapje verder dan de oproep van de bewoners: niet alleen de huurverhoging van dit jaar wordt terug gedraaid: er komt ook geen nieuwe huurverhoging zolang de stempels staan. Het terugdraaien van de huurverhoging voor 360 adressen moet handmatig gebeuren. ‘Hier hebben we even de tijd voor nodig. Uiteraard proberen we dit voor het incasseren van de volgende huur in orde te hebben. We vragen de huurders om geduld’ aldus Jolande Uringa van Mitros.

De initiatiefnemers van de petitie hebben veel tijd gestoken in het ophalen van handtekeningen, ze zijn van deur tot deur gegaan. De bewoners reageerden afgelopen maandag erg blij met dit bericht. Ze vinden dat Mitros goed geluisterd heeft naar de bewoners en denken dat het besluit bijdraagt aan vertrouwen onderling.

Buurtpicknick
Namens de werkgroep van het Nijpelsplantsoen (met o.a. de gemeente Nieuwegein) zijn de buurtbewoners ook uitgenodigd voor de komende Buurtpicknick. Hier zijn zowel medewerkers van de gemeente als van Mitros aanwezig. Zij willen een gezellige ontmoeting met alle bewoners. De Corona-maatregel is nog steeds om dit op 1,5 meter afstand te doen. De Buurtpicknick zal gehouden worden tussen de flats twee en drie. De bewoners zijn inmiddels per brief uitgenodigd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren