Buurthuis Feniks wordt ontmoetingsplek

Er is een oplossing gevonden voor de toekomst van voormalig buurtcentrum Feniks aan de Nedereindseweg 401/401a, tegenwoordig bekend als The Pit. Beheer en gebruik van het gebouw komen in handen van een beheerstichting, zo heeft het Nieuwegeinse college van burgemeester & wethouders besloten. Daardoor kan het pand straks onderdak bieden aan allerlei activiteiten.

Eén van de gebruikers van het gebouw is de Stichting de Vrienden van Muziek. Ook andere groepen, zoals Brassband de Eendraght en Toneelvereniging de Dorpsspelers, zoeken accommodatie voor hun activiteiten en hebben belangstelling om ruimte te huren in het gebouw. MOvactor zoekt tijdelijk ruimte voor activiteiten van ouderen in verband met de verbouwing van De Boog.

Het gebouw blijft eigendom van de gemeente. De beheerstichting huurt het pand de komende tien jaar voor een symbolisch bedrag en wordt verantwoordelijk voor het onderhoud. Door het onderhoud bij de beheerstichting neer te leggen, bespaart de gemeente op maatschappelijk vastgoed. De stichting bekostigt dit door het gebouw te exploiteren. Bijvoorbeeld door bijeenkomsten te organiseren en ruimte te verhuren aan geïnteresseerde gebruikers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren