Buurtcamping Nieuwegein officieel een feit

In heel Nederland zullen in de zomermaanden weer diverse buurtcampings  georganiseerd worden. Voor het eerst ook in Nieuwegein. In het weekend van 7,8 en 9 juli aanstaande kunnen Nieuwegeiners hun tent opslaan in hun eigen stad aan de Galecopperzoom en met buurtgenoten in contact komen. Het huren van een plekje kost slecht 35,- Er zijn een kleine 100 plekken beschikbaar. Per persoon wordt ook een bedrag gevraag om te verblijven op de camping.

Initiatiefnemer Ries Bergman: ‘De doelstelling van de buurtcamping is dan ook om de maatschappelijke samenhang in buurten en wijken te verbeteren. Meer herkenning op straat. Meer vriendschappen en meer sociale interactie.’

Om deze vakantie voor iedereen zo leuk als mogelijk te maken worden er tal van activiteiten georganiseerd. Te denken valt aan boogschieten, laserquesten, een open lucht bioscoop, een Jeu de Boule toernooi, een buikschuifbaan, een gezellig horeca gebied en nog veel meer. Ook muziek zal niet ontbreken.

Bergman: ‘De dagen dat de camping duurt willen wij de campinggasten ook lekker laten relaxen. We hebben daarvoor een uitgebreid programma van ‘Zinnenprikkels’  op het terrein van de camping. Massages, Yoga, Mindfullness en nog veel meer ontspannende zaken.’

‘Een droom camping in Nieuwegein waar we met enkel Nieuwegeiners eens gaan laten zien wat vakantie vieren is. Doen jullie mee?’ vraagt Bergman. Want er zijn nog vrijwilligers en er is nog geld nodig. Hiervoor is de organisatie een crowdfundingplatform actie begonnen. Voor meer informatie kijkt u op de website van De Buurtcamping Nieuwegein.

Om alles officieel te maken is er vrijdag 5 mei jl. een stichting opgericht bij de notaris. Na een korte uitleg was het officiële moment daar en na 6 handtekeningen op de akte werd officieel “De Buurtcamping Nieuwegein” opgericht. De stichting krijgt het Anbi keurmerk. ‘Dit maakt dat doneren voor particuliere en zakelijke donateurs aantrekkelijker word’ aldus Bergman.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk