Buurtbewoners zijn ‘kazerne’ in hun wijk zat

Deze maand is er grote onrust ontstaan bij de bewoners rondom de Dasseweide in de wijk Batau Noord. Sinds enkele weken is er een nieuwe opleiding begonnen bij het ROC in die buurt. De opleiding betreft een vooropleiding voor Defensie en de buurt spreekt inmiddels over de ‘kazerne’ als het gaat om deze nieuwe activiteiten. Er is enorme overlast in de buurt aangezien er veel parkeerdruk is, de leerlingen in volle bepakking door de straten marcheren, en vrachtwagens en toerbussen regelmatig de straten blokkeren. Een heus ochtendappel haalt niet alleen de leerlingen uit hun slaap, ook de buurtbewoners zitten rechtop in bed. ‘Aanleiding genoeg voor de SP om kritische vragen aan het college van B&W te stellen’ aldus SP Fractievoorzitter Martijn Stekelenburg.

Uit gesprekken met de bewoners blijkt dat de directie van de school weinig toegeeflijk is om de situatie aan te pakken. Herhaaldelijke gesprekken hebben tot niets geleid en nu is de politiek ingeschakeld. Een buurtbewoners:

‘Alle inspraak heeft tot niets geleid, onze meningen zijn niet gehoord, de vergunningen zijn mogelijk niet op orde en onze rust is verstoord. Van vroeg in de ochtend tot laat in de middag worden we gestoord door het harde schreeuwen van de instructeurs. Binnenkort komt er ook een heuse stormbaan, het drillen en schreeuwen zal dan waarschijnlijk nog erger worden. De vergunningen waren al zo goed als rond toen ze met ons in gesprek gingen. We zijn bedonderd.’

De SP in Nieuwegein wil opheldering over deze zaak en heeft daarom in een brief ex Art.42 vragen gesteld aan het college van B&W. Vooral wil zij weten waarom gekozen is om deze opleiding midden in een woonwijk toe te staan. Ook zijn er vragen gesteld over de vergunningen en hoe deze tot stand zijn gekomen. Nog belangrijker: hoe is de communicatie met de buurtbewoners verlopen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk