Bussen ingezet tussen Jaarbeursplein en Zuilenstein i.v.m. werken aan de Uithoflijn

Om ervoor te zorgen dat straks de trams van de remise in Nieuwegein naar de Uithoflijn kunnen rijden, moet er een spoorverbinding aangelegd worden bij het Jaarbeursplein. Het verbindingsstuk ligt tussen de huidige tramhalte Jaarbeursplein en het bus- en tramviaduct over de Van Sijpesteijnkade. Voor de werkzaamheden zijn enkele omleidingen voor voetgangers, fietsers, taxi’s en bussen nodig. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken, vindt de aanleg in rustiger periodes plaats.

In de nachten van maandag 19 tot en met vrijdag 30 juni tussen 01.30 en 06.00 uur werken we aan de bovenleiding. Tijdens deze werkzaamheden is er een halve rijbaan van de busbaan afgesloten, tussen Jaarbeursplein en Leidseveertunnel. Taxiverkeer (en overig toegestaan verkeer) kan onder begeleiding van verkeersregelaars gebruik maken van de busbaan. De routes voor fietsers en voetgangers zijn ongewijzigd.

Daarnaast wordt voor dit werk van zondag 25 juni 01:00 uur tot maandag 26 juni 05:00 uur de tramhalte Jaarbeursplein buiten dienst gesteld. Er wordt voor vervangend vervoer gezorgd tussen haltes Jaarbeursplein en Zuilenstein. Deze bussen vertrekken vanaf halte G6 aan het Jaarbeursplein. Tijdens dit weekendwerk zijn er gedurende twee periodes omleidingen. Zondag 25 juni van 1:00 tot 7:00 uur en maandag 26 juni van 01:00 tot 05:00 uur is de doorgang aan de oostkant van tramhalte Jaarbeursplein afgesloten. Bussen en taxi’s kunnen daarom de bocht van Jaarbeursplein langs de tramhalte naar de Graadt van Roggenweg niet maken. Keren gaat via Jaarbeurszijde (ofwel terug richting Jaarbeursplein, of terug via de Croeselaan). Fietsers en voetgangers moeten omrijden/omlopen via de oversteek aan de westkant van de tramhalte (zie kaartje). Zondag 25 juni van 7:00 tot maandag 26 juni 1:00 uur is er geen omleiding.

In de zomervakantie, van maandag 17 juli tot en met vrijdag 11 augustus, wordt het spoor zelf aangelegd. Dit gebeurt overdag, op werkdagen. Tramhalte Jaarbeursplein blijft tijdens het werk in gebruik. In deze periode is de doorgang aan de oostkant van de tramhalte Jaarbeursplein afgesloten. Voor bussen en taxi’s is daarom de route van Jaarbeursplein langs de tramhalte naar de Graadt van Roggenweg niet mogelijk. Keren gaat via Jaarbeurszijde (ofwel terug richting Jaarbeursplein, of terug via de Croeselaan). Fietsers en voetgangers moeten omrijden/omlopen via de oversteek aan de westkant van de tramhalte (zie kaartje).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren