Burgemeester tuiniert bij Basisschool Vroonestein

Met 30 projecten had Nieuwegein dit jaar weer meer NLdoet activiteiten dan vorig jaar. En het weer werkte enigszins mee, zodat de 300 Nieuwegeinse vrijwilligers ook buiten goed aan de slag konden. Één van die vrijwilligers was burgemeester Van Beukering, die op basisschool Vroonestein meehielp bij het opknappen van de schooltuin en het schoolplein. Verder staken studenten van het Horeca Toerisme College hun handen uit de mouwen om op diverse locaties in Nieuwegein klussen te klaren en was ook diverse bedrijfsteams actief met zwerfaval opruimen.Marijke van Beukering

Burgemeester Marijke van Beukering klust op de Vroonestein

Studenten helpen mee
Na de officiële opening door de burgemeester op het Horeca Toerisme College togen zo’n 90 studenten naar Reinaerde Lijsterbes, Cimbaalsingel en Studio 10. Daar pakten zij onder andere de huiskamers en tuinen aan. Maar ook in de Bibliotheek, op de Museumwerf en bij het Leger des Heils zetten de studenten hun beste beentje voor.

Wethouders binnen en buiten actief
Niet alleen de burgemeester deed mee aan NLdoet, ook alle wethouders. Zo ging wethouder John van Engelen naar de Museumwerf in Vreeswijk, hielp wethouder Bamberg met het opruimen van de omgeving van Graaf Anselmdek, was wethouder Eggengoor actief in Dorpshuis Vreeswijk en tuinierde wethouder Schouten er bij Pluktuin Erebloem er lustig op los. Bij al deze en de vele andere activiteiten van NLdoet (binnen én buiten) had men niets te klagen over de opkomst van de vrijwilligers. Veel locaties kregen zelfs meer aanmeldingen dan waar zij aanvankelijk hadden gevraagd. Het lenteweer van de afgelopen tijd heeft daar vast bij meegeholpen en het is mooi om te zien dat in Nieuwegein zoveel vrijwilligers opstaan voor projecten.

Bedankjes voor de vrijwilligers
Samen met het Vrijwilligershuis Nieuwegein, Movactor en SUN Lekstroom heeft Samen voor Nieuwegein de projecten bezocht. ‘Er zijn veel foto’s gemaakt en we hebben een bedankje achtergelaten voor de vrijwilligers. Het bezoeken van de NLdoet projecten en spreken met de vrijwilligers is altijd een feestje! De foto’s zijn vanaf 20 maart a.s. op de website van Samen voor Nieuwegein te zien’, aldus Paula van Elst, intermediair bij Samen voor Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk