Burgemeester op gesprek op Het Vogelnest

Hoe ziet Nieuwegein eruit over tien jaar? Wat vinden we belangrijk met elkaar? Waar zijn we trots op? Wat moet anders? Wat moet vooral blijven? En hoe gaan we dan met elkaar om? Deze vragen worden komende maanden vanuit de politiek beantwoord.

Via straatinterviews, onderzoek, gesprekken in de stad, gesprekken met experts, opdrachten op school en de Dag van de Toekomst op 27 juni a.s. waar honderden Nieuwegeiners voor uitgenodigd zullen worden, zal de gemeente Nieuwegein op zoek gaan naar de identiteit en toekomstperspectief van de stad.

Aan alle basisscholen in Nieuwegein heeft de gemeente Nieuwegein gevraagd om met de kinderen van groep 7/8 aan de slag te gaan met de opdracht ‘Mijn toekomst in Nieuwegein.’ Burgemeester Frans Backhuijs was woensdag 15 april j.l. te gast op basisschool Het Vogelnest en ging hierover in gesprek met Mike van Noordt (rechts van de burgemeester op de foto) en zijn klasgenoten.

Burgemeester Backhuijs: ‘Op basis van dit soort gesprekken kunnen we in het vervolg betere keuzes maken. Iedere inwoner kan een bijdrage aan leveren!’ Voor meer informatie zie deze website of stuur een bericht aan: ikben@nieuwegein.nl. Twitteren? Gebruik #NG2025.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk