Burgemeester Frans Backhuijs op bezoek bij Robin-Food

Het stond al langer gepland dat burgemeester Frans Backhuijs zou aanschuiven bij Robin-Food. Maar vanwege de Corona werd de kennismaking met het prachtige eetinitiatief steeds weer uitgesteld. Afgelopen dinsdag was het dan zover dat de burgemeester aanschoof in Galecop om te genieten van een driegangenmenu.

Samen met een team van vrijwilligers serveert de Stichting Robin-Food alle gasten een driegangenmenu in Buurtplein Galecop aan het Thorbeckepark. “We willen de doelgroep die we voor ogen hebben een normale maaltijd geven. Restaurantniveau wil ik het niet noemen, maar gewoon zoals vroeger: wat je at bij moeders thuis of bij oma. Een goede pot.”

Deelnemers hoeven zich maar één keer aan te melden om wekelijks aan tafel te schuiven. “Als je eenmaal deelnemer bent bij Robin Food, dan verwachten we dat je wekelijks komt. Lukt dat een keer niet en je weet het van tevoren, dan geef je dat door. Weet je het last-minute, dan app je. We hebben er een hekel aan om eten weg te gooien” aldus Frans Kamps, voorzitter van de Robin-Food.

Backhuijs kon de maaltijd en het geen wat Robin-Food doet in de wijk erg waarderen, net zoals andere maaltijd initiatieven in de wijk. Want maaltijd verbindt en brengt mensen. Kamps: ‘Het unieke is wel dat het bij ons gratis is en bedoeld voor mensen die het nodig hebben.

De burgemeester was uiterst tevreden over de mogelijkheid dat indien er mensen uit de Oekraine naar Nieuwegein komen ook kunnen meeeten bij Roben-Food. Kamps: ‘Tuurlijk gaan we hier aan meewerken, alleen weten we nog niet om hoeveel mensen het gaat. Mocht het zover komen hopen we dat er mensen zijn die willen meehelpen met koken.” Voor meer informatie over Robin Food, stuur een e-mailtje naar: info@robin-food.nl.

Ook ‘Soep van de Fiets’ door Robin-Food
Iedere eerste zondag van de maand deelt Robin-Food ‘Soep van de Fiets’ uit op de Boogstede in de binnenstad van Nieuwegein. Dit is bedoeld voor mensen die het nodig hebben. Stichting Robin-Food staat daar met een bakfiets van 14.00 uur tot 16.30 uur. De opvellende bakfiets kunt u niet missen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk