Burgemeester Frans Backhuijs onthult naamtegels winnaars Jongerenlintje

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Het gaat om jongeren die zich vrijwillig en op een bijzonder manier inzetten voor Nieuwegein. In januari ontvingen drie meisjes dit jongerenlintje ‘De Doorslag’ genoemd en afgelopen zaterdag 22 september zijn de tegels met hun namen erop onthuld door burgemeester Frans Backhuijs.

Het was de vijfde keer dat deze tegels onthuld werden. Inmiddels liggen er al achttien tegels en ontstaat er een heuse ‘Walk Of Fame’ aan de Doorslag (het water) bij de trap ter hoogte van theater De Kom. De drie naamtegels zijn van: Femke Bergenhenegouwen voor haar inzet bij scoutingactiviteiten, Esmée Koene voor haar bijdrage aan de afleveringen van ‘Mijn Stad Nieuwegein’ en Dominique Jepma voor haar vrijwillige inzet voor kinderen van Reinaerde.

De Doorslag
De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel, altijd mee helpt bij het verzorgen van dedieren op de kinderboerderij of een jongere die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen. Het jongerenlintje heeft overigens de naam: De Doorslag. Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt en op wiens oever de Walk of Fame ontstaat.

Jongerenlintje 2019
Ook dit jaar kunnen jongeren worden voorgedragen voor een jongerenlintje. Kent u een jongere die zich op bijzondere wijze heeft ingespannen voor Nieuwegein? Meld hem of haar dan nu aan. Hierna leest u hoe u dat kunt doen.

Aanmelden
Alle Nieuwegeinse jongeren tot en met 21 jaar kunnen worden voorgedragen. Hij of zij hoeft niet in Nieuwegein te wonen, als de activiteit of de bijzondere gebeurtenis maar met Nieuwegein te maken heeft. De commissie, onder leiding van de burgemeester, buigt zich over de voordrachten. In januari tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nieuwegein, worden de jongerenlintjes uitgereikt.

Inzenden kan tot 1 december 2018 bij Elsje Leurs van de gemeente Nieuwegein, via e.leurs@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren