Burgemeester Frans Backhuijs begrijpt boze ondernemers

Burgemeester Frans Backhuijs  begrijpt de boosheid die leeft onder ondernemers op industrieterrein De Liesbosch in Nieuwegein. De ondernemers zijn niet blij met de manier waarop de gemeente met ze communiceert over de grote brand van zondagavond.

“We hebben geprobeerd heel veel ondernemers te bellen en terug te bellen maar ik heb die signalen gehoord. Ik begrijp de boosheid en de schade die ze daardoor kunnen oplopen, maar zorgvuldigheid en gezondheid gaan wel voor alles en er ligt hier asbest, gevaarlijk spul en dat moet zorgvuldig verwijderd worden, ook in het belang van de ondernemers” aldus de burgemeester.

De grote brand woedde zondagavond in een veilinggebouw aan de Ravenswade. In het dak van het gebouw zaten asbestplaten. Bedrijventerrein de Liesbosch-Laagraven is grotendeels afgesloten vanwege asbestonderzoek. Bedrijven op de industrieterreinen, zoals de Karwei, Makro en Praxis, zijn dicht. De totale schade loopt in de miljoenen. Ondernemers zijn boos.

Burgemeester Backhuijs: “Het schoonmaken van het hele gebied en de gebouwen die daar staan, kan nog dagen duren. Dat is heel vervelend maar het is overmacht. Ik begrijp de economische belangen, maar het gezondheidsbelang en de veiligheid van mensen, daar kan ik niet omheen.”

Burgemeester Frans Backhuijs.
Foto: RTV Utrecht

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers aan de zuidkant van Utrecht voor verkeershinder tijdens de ochtendspits van dinsdag 31 oktober. Op de A12 ring Utrecht-Zuid is afrit Hoograven/Houten (18) gedeeltelijk afgesloten vanwege asbestonderzoek. Het asbest is zondagavond vrijgekomen bij een brand op het nabij gelegen bedrijventerrein. De hinder voor het verkeer op de A12 duurt in ieder geval nog tot na de dinsdagochtendspits. De gemeente Nieuwegein geeft aan dat de N408 naar verwachting om 12.30 uur weer wordt opgesteld.

Wegafsluiting en omleidingsroutes
Vanwege de schoonmaakwerkzaamheden is de N408, Laagravenseweg, tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Dat betekent dat de bedrijventerreinen De Liesbosch en Laagraven, evenals Nieuwegein en Houten, tijdelijk niet bereikbaar zijn via de A12 Ring Utrecht-Zuid, afrit 18. Voor lokaal verkeer komende vanuit Houten en Nieuwegein is het niet mogelijk om via de Laagravenseweg de A12 te bereiken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsroute via de A27, afrit Houten (29) te volgen.

Verkeer vanaf de A12 ring Utrecht-Zuid richting de Waterlinieweg (Utrecht Lunetten) is wel mogelijk. Op de afrit voor verkeer komende vanuit het westen (rijrichting Den Haag –> Anrhem) is echter slechts één rijstrook beschikbaar. Houd daar dus rekening met extra drukte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk