Katern

Burgemeester Cor de Vos neemt ontslag

Burgemeester Cor de Vos (PvdA) heeft Hare Majesteit de Koningin verzocht, om hem per 1 mei 2011 eervol ontslag te verlenen als burgemeester van de gemeente Nieuwegein. Cor de Vos: ‘Het ontslagverzoek valt mij zwaar, omdat ik het ambt van burgemeester gedurende bijna 29 jaar met heel veel plezier heb bekleed. Toch wordt het tijd, om ruimte te maken voor een jongere generatie, die het lokaal bestuur op zijn eigen wijze weer zal kunnen dienen.’

De Vos vindt dat het nu nog geen moment is om terug te kijken op 10 jaar burgemeesterschap van Nieuwegein. De komende 6 maanden zal hij hiervoor ruim de tijd nemen. De Vos geeft wel aan, dat hij met veel genoegen nu nog burgemeester van Nieuwegein zal zijn en na 1 mei volgend jaar met evenveel genoegen er op terug zal zien.

In een brief aan de gemeenteraad en het college van B & W laat burgemeester Cor de Vos weten dat hij de afgelopen jaren, zowel met de gemeenteraad, als het college en de gemeentelijke organisatie prettig heeft samengewerkt.

Vanaf 1974 was Cor de Vos werkzaam in het lokaal bestuur, eerst als wethouder van de gemeente Bunnik, later als burgemeester van de gemeenten Oostflakkee, Veendam en Nieuwegein.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk