Burgemeester Backhuijs dankt Nieuwegeiners voor alertheid bij autobranden

Burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein is heel blij met de manier waarop inwoners zich hebben opgesteld bij de reeks autobranden van gisteravond. Dankzij oplettende getuigen kon de politie meteen in actie komen, zegt Backhuijs.

“Wat afgelopen nacht in Nieuwegein is gebeurd, kan absoluut niet door de beugel. Moedwillig auto’s in de brand steken, en dus eigendommen van anderen vernielen waardoor mensen in de problemen komen, kunnen en mogen wij niet tolereren”, laat de burgemeester in een reactie aan de media weten.

“Ik wil dan ook alle inwoners bedanken die afgelopen nacht alert zijn geweest en hebben gemeld. Er zijn diverse keren verdachte situaties gemeld. De politie is er vervolgens direct op afgegaan. Veiligheid is iets dat we samen bereiken: politie, gemeente en inwoners.”

In Nieuwegein woedden zaterdagavond acht autobranden in een paar uurtijd. ‘s Avonds laat werden een 15-jarige jongen en een 19-jarige vrouw aangehouden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren