Burendag in Jutphaas en Rijnhuizen: een dag vol samenzijn, buitenspel, wandelen en plezier

Op zaterdag 23 september, van 09.00 tot 19.00 uur, komen de bewoners van (oud) Jutphaas, Rijnhuizen, Wijkersloot, Zuilenstein, Huis de Geer en Blokhoeve samen voor een onvergetelijke Burendag. Dit evenement, dat plaatsvindt in het hart van Rijnhuizen, belooft een dag vol sportiviteit en gemeenschap te worden. Alle buurtbewoners zijn van harte welkom.

Burendag

Een bomvol programma
Het programma begint met een hartverwarmend buurtontbijt op het terras van Bij de Fortwachter. Dit ontbijt wordt begeleid door een prachtig jazzconcert van To Coda, waarbij alle bewoners van harte welkom zijn om bij aan te schuiven. Na het ontbijt gaan buurtgenoten op verkenning door de wijken, met vier begeleide wandelingen die de geschiedenis van Jutphaas; een telefoon-fotowandeling; een wijksafari om de natuur in de stad te ontdekken; en ‘levende’ poëzie voor kinderen, omvatten. Op het vertrekpunt van deze wandelingen kunnen deelnemers genieten van gratis koffie en thee uit de buurtcoach-camper, kunnen kinderen worden geschminkt door een buurtbewoonster, en gaan buren on-ontvangen met elkaar in gesprek onder begeleiding van 8 Miljoen Gesprekken.

Fort Jutphaas bruist de hele middag van de activiteit, met afsluitend de Buitenspeeldag XXL van deze zomer, vol traditionele Nederlandse spelletjes voor jong en oud. Daarna volgen opzwepende workshops en een adembenemende demonstratie van de Keniaanse straatdansgroep Tarumbeta Africa. Een gezamenlijke buurtborrel voor alle wijken in Noord-Nieuwegein sluit de festiviteiten af.

Samen staan we sterk
Dit unieke evenement is mogelijk gemaakt dankzij de nauwe samenwerking met een heleboel verschillende partners uit de stad, waaronder Movactor, Club Rijnhuizen, Bij de Fortwachter, Sport-ID, de Historische Kring, bibliotheek De Tweede Verdieping en theater De Kom, met de ondersteuning van diverse afdelingen binnen de gemeente Nieuwegein.

Het initiatief voor deze gezamenlijke Burendag komt voort uit de drie wijkplatforms en wordt georganiseerd door een gepassioneerde groep bewoners en medewerkers van al deze partnerorganisaties.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk