Buitengewoon ‘Rijnhuizen Buitengewoon’

Een kleine drieduizend mensen hebben het afgelopen weekeinde de kans gegrepen om te genieten van kunst, poëzie, muziek, workshops, zelfs voor kinderen, en rondleidingen tijdens de eerste editie van ‘Ruinhuizen Buitengewoon’. Bovendien hebben zij kunnen genieten van de prachtige omgeving, waarin dit culturele evenement heeft plaatsgevonden.

Met de onthulling van de torso ‘Venus’ van de Montfoortse beeldhouwer Dick Stuart heeft afgelopen zaterdag de eigenaar van Kasteel Rijnhuizen, Jan Scholt, het startsein gegeven voor dit tweedaagse evenement, nadat cultuurwethouder John van Engelen in zijn toespraak sterk de nadruk heeft gelegd op het belang van een goed cultureel klimaat in de stad. Hij heeft daarbij de wens uitgesproken voor een herhaling van dit unieke evenement in de toekomst. Ook Jan Scholt heeft hier wel oren naar. De Nieuwegeinse kunstenaar Ingrid van Tellingen heeft zondagmiddag dit bijzondere evenement afgesloten met het voordragen van haar gedicht ‘Rijhuizen Kasteel’.

Onthulling torso ‘Venus’ door kasteelheer Jan Scholt

De organisatoren, Kunstenaars Centrum Nieuwegein, Kunstmarkt Nieuwegein en Kunstgein, kijken terug op twee prachtige dagen, waarop zelfs in de stromende regen nog mensen zijn komen toestromen. Zij hebben veel waardering mogen ontvangen van de bezoekers over het gebodene: een buitengewoon ‘Rijnhuizen Buitengewoon’!!!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk