Buddyloop levert 10.000 euro voor het Buddyhuis op

Pinkstermaandag 24 mei 2021 was het zover: patiënten en medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis liepen samen met ambassadeurs van het Buddyhuis de eerste Buddyloop. Dit is een wandeling van ruim 45 kilometer tussen de drie locaties van het St. Antonius Ziekenhuis. Ongeveer 70 personen liepen (deels) mee en haalden samen bijna 10.000 euro op. KMI Mammacare, in Nieuwegein en omstreken dé mammacare speciaalzaak, verzorgde voor de deelnemers 2 tussenstops met hapjes en drankjes.

Bijzondere gesprekken
Deelnemers aan deze eerste Buddyloop liepen ieder met zijn/haar eigen redenen mee, wat resulteerde in bijzondere gesprekken en ontmoetingen. Juist deze combinatie van zorgverleners, patiënten en naasten maakte de Buddyloop tot een emotionele en bijzondere tocht.
In het St. Antonius Utrecht opent binnenkort de Antonius Lounge. Onderdeel hiervan is de ruimte voor bezoekers van het Buddyhuis en St. Antonius Kankercentrum. Patiënten en naasten kunnen elkaar hier in huiselijke sfeer ontmoeten, een kop koffie drinken of even napraten.

Over het Buddyhuis
De Buddyloop werd georganiseerd door het Buddyhuis. Deze organisatie, opgericht door ervaringsdeskundigen, brengt (ex-)kankerpatiënten en hun naasten samen om ervaringen te delen, als vraagbaak te fungeren, activiteiten te ontplooien en adviezen te geven om de levenskwaliteit van deze mensen te verbeteren. Het Buddyhuis koppelt hiervoor buddy’s aan elkaar op criteria die zij zelf aangeven, zoals leeftijd, type behandeling, fase van behandeltraject, werksituatie, type kanker of familiaire belastbaarheid.

Met de Buddyloop wordt aandacht gevraagd en donaties opgehaald voor de initiatieven van het Buddyhuis. Voorbeelden hiervan zijn een app om veilig digitaal contact te faciliteren tussen buddy’s, buddyberen om troost te bieden aan kinderen, wandelgroepen voor patiënten met begeleiding van professionele wandelcoaches en de organisatie van webinars voor patiënten en hun naasten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk