Brugklassen wennen aan nieuw schooljaar

Vorige week maandag begon op veel scholen de ‘wenweek’ voor de nieuwe brugklassen. Zo ook op het Anna van Rijn College. Het programma van de eerste 3 dagen zat bomvol: van laptop ophalen tot een speurtocht door school met QR-codes, van knutselen tot een oriëntatieles van lichamelijke opvoeding. Op donderdag was de eerste echte schooldag, die al vroeg eindigde door de hoge temperaturen binnen en buiten school.

Na 3 lessen te hebben gevolgd op de vrijdagochtend, vertrokken alle bruggers in 5 bussen naar Kamerik. Bij ‘de Boerinn’ werden ze na ontvangst in 2 grote groepen verdeeld: de ene helft begon met een kanotocht door de brede sloten tussen de weilanden, de andere helft begon aan de polderspelen. Na een lange pauze om weer bij te kunnen komen, wisselden de 2 groepen van opdrachten. Alle activiteiten stonden in het teken van samenwerken, bijv. touwbruggen bouwen, bierkrattenspel en kruiwagenrace.

Uiteindelijke hadden de begeleiders van de Boerinn maar één doel voor ogen: iedereen moest een keer de sloot in! Hetgeen absoluut geen straf bleek te zijn op deze prachtige, leerzame en supergezellige dag.

WenweekAvRG

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk