Katern

Tafeltennisters uit Nieuwegein door naar de finale van de eredivisie

De tafeltennissters van VTV uit Nieuwegein hebben zich geplaatst voor de finale van de eredivisie. VTV sloot de eerste competitiehelft als derde in de tussenstand, maar speelde zich naar boven in de tweede helft en versloeg het Leidse Scylla in de halve finale. In de halve finale werd eenvoudig met 4-0 afgerekend met Scylla uit Leiden.

Li Dong zette VTV meteen op voorsprong door overtuigend haar eerste partij te winnen. Sanne de Hoop en Tanja Helle volgden het voorbeeld van Dong en zo stond het al snel 3-0 voor de vrouwen uit Nieuwegein.

Met haar tweede zege van de dag wist Li Dong de zege binnen te slepen voor VTV. Zij klopte Esmee van Marwijk van Scylla en zette de stand op 4-0. Dat konden de bezoeksters uit Leiden niet meer goedmaken in de twee resterende partijen, waardoor de halve finale al vroeg beslist was.

Door de overwinning staat VTV op zaterdag 17 december in de eredivisiefinale. Die vindt plaats in Hilversum. De tegenstander is Den Helder, dat in de andere halve finale met 4-3 won van SKF uit Veenendaal. De wedstrijden zulllen ook te volgen zijn op het Youtube kanaal van de NTTB.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk