Katern

Brons voor jiu-jitsuka’s DeMix uit Nieuwegein

Géneviève Bogers heeft tijdens het WK jiu-jitsu welke in Ulaanbaatar Mongolië beslag weten te leggen op een bronzen medaille in de klasse -57 kg. Na winst op Jamila Chatterjee uit Duitsland in de eerste ronde ging het in de tweede ronde mis en werd er verloren van Klara Mattsson uit Zweden.

In haar derde partij tegen Van Dang uit Vietnam, pakte de Nieuwegeinse de winst. De vierde partij daarna werd overtuigend gewonnen van Baigalma Altanchimeg uit Mongolië, waarmee ze een plek behaalde in de Kleine finale om te strijden voor de derde plek. Deze kleine finale voor de bronzen medaille werd wederom gewonnen. Ditmaal van Licai Pourtois uit België, de nummer één op de Wereldranglijst. Een uitstekende prestatie dus Géneviève Bogers die hiermee de eerste bronzen medaille van dit WK naar Nieuwegein bracht.

Nog een bronzen medaille
Ook Milou van Rijn was succesvol maar dan in de categorie -63 kg. Na een vrij-loting werd in de tweede ronde gewonnen van Degenbay Zhanar uit Kazachstan. De halve finale werd echter verloren van Liva Tanzer uit Denemarken. Ook hier was een herkansing voor het brons. Hierin werd overtuigend gewonnen van de Russische Daria Gaiduchok. Een tweede bronzen medaille voor de jiu-jitsuka’s van DeMix uit Nieuwegein dus.

Op de foto hieronder (vlnr): Géneviève Bogers, Barry van Bommel en Milou van Rijn

DeMix

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk