Brons voor Daphne Wils op EK schoonspringen

De 19-jarige Daphne Wils uit Nieuwegein heeft haar debuut gemaakt op het Europees Kampioenschap voor senioren. Op de 1 meter lukte het nog niet om een finaleplaats te behalen. Op de 3 meter behaalde ze wel de finale en werd uiteindelijk keurig 7de. Op zondag 18 juni was de synchroonwedstrijd 3 meter.

Samen met haar partner Inge Jansen was het een zeer spannende wedstrijd en wisten ze de bronzen medaille te behalen. Wat een prachtige prestatie.

Voor Zwemvereniging Aquarijn is dit de eerste keer dat een springer op een Europees Kampioenschap een medaille behaalt. Over 2 weken vertrekt ze naar Boedapest om deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen. Tussendoor zal zij deelnemen aan de clubkampioenschappen. Die worden gehouden op 24 juni in zwembad Merwestein.

De jongere kinderen van Aquarijn namen zondag 18 juni deel aan de finale van de breedtesportwedstrijden in Den Haag. Csilla van Os behaalde een zilveren medaille op de 1 mtr bij de D-meisjes. Voor Samuel Quist was er brons bij de D-jongens op de 3 meter. Romy Schoeree behaalde brons bij de B-meisjes op de 1 meter. Ten slotte wist Suzanne Klooster in de A-groep op zowel de 1 meter als de 3 meter de gouden medaille te behalen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren