Brit kiest energieleverend speeltoestel van Zoro Feigl

Brit Kuipers en de rest van de keuzecommissie kozen de (Hydro)PowerPlant van Zoro Feigl als leukste en meest uitvoerbare idee voor het schoolplein van De Trompetvogel. Het toestel bestaat uit een loopton en spiralen waarin water gaat bewegen als de loopton aangedreven wordt. Wat twee jaar geleden begon met een brief aan de burgemeester met een vraag om een schommel die energie opwekt, wordt over enkele maanden een echt speeltoestel op het schoolplein van Brit.

De twee kunstenaars presenteerden afgelopen dinsdag hun ontwerp. Eerst was de klas van Brit (groep 8) aan de beurt. Daarna werden de voorstellen beoordeeld door de keuzecommissie met Brit, de adjunct-directeur van De Trompetvogel, een technisch expert, beleidsmedewerkers van de gemeente en twee vertegenwoordigers van Go APE!.

De beslissing
De keuzecommissie koos na overleg unaniem voor het voorstel van Zoro Feigl. In het ontwerp drijft een loopton (al eerder door de klas van Brit bedacht tijdens de ontwerpsessies) een pomp aan die water door een kunstige spiraal pompt. Zoro kreeg daarbij twee aanwijzingen voor de uitwerking mee: het speeltoestel wordt nog mooier als er iets van het originele idee van Brit in het kunstwerk verwerkt wordt (het opwekken van elektriciteit) en als kinderen ergens op kunnen klimmen zodat ze de loop van het water nog beter kunnen bekijken.

De uitvoering
Zoro Feigl werkt nu verder aan de uitwerking van zijn voorstel. Als dat af is en Go APE! voldoende financiële middelen heeft geworven, wordt het speeltoestel gebouwd op het schoolplein van De Trompetvogel. Go APE! hoopt dat het voor het einde van 2019 klaar is.

Hoe het begon
Hoe begon het twee jaar geleden ook alweer? Brit stuurde burgemeester Frans Backhuijs een brief waarin ze vroeg om een energieleverende schommel. De burgemeester vond dat een goed idee en gaf Brit en haar klas een cheque om met Go APE! – Art Park of Energy twee ontwerpsessies te houden. Daar ontdekte de klas dat je met een loopton veel gemakkelijker energie kunt opwekken dan met een schommel. Go APE! vroeg twee kunstenaars om met de loopton aan de slag te gaan. Hun voorstel presenteerden ze dinsdag aan de klas van Brit en aan de keuzecommissie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk