Lopend energie maken in een loopton

Om duurzaam energie op te wekken heb je geen grote windmolens nodig. Dat bedacht leerlinge Brit Kuipers van de Trompetvogel in de wijk de Doorslag al in mei 2018. Brit bedacht een schommel om daarmee energie op te wekken voor het opladen van bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Brit wilde graag de energie rekening thuis omlaag en houdt van schommelen. Zij schreef verleden jaar een brief aan de burgemeester met de vraag of de gemeente haar met haar idee kon verder helpen, en dat werd gehonoreerd door burgemeester Frans Backhuijs. Maandag 28 mei 2018 kreeg de jonge Brit uit handen van toenmalig wethouder Peter Snoeren symbolisch een cheque van 5.000 euro uitgereikt.

Het bedrag van 5.000 euro was bestemd voor een haalbaarheidsonderzoek naar het idee van de leerlinge om energie op te wekken met behulp van schommelen. Stichting Art Park Energy heeft dit haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en afgelopen donderdag gepresenteerd aan de gemeente.

Tijdens de presentatie bleek dat het idee iets is aangepast. ‘Want, in plaats van een schommel zal nu een loopton worden ontworpen om de energie op ter wekken’ aldus Go Ape!, een organisatie dat installaties bouwt die energie opwekken middels spierkracht.

Medewerkers van Go Ape! gaan nu aan de slag om enkele ontwerpen te maken van de loopton. Als deze klaar zijn zal het leukste ontwerp gekozen worden door de leerlingen van de Trompetvogel en krijgt Nieuwegein er een mooi groen energie-opwekkend object bij binnen haar gemeentegrens.

Brit Kuipers krijgt de cheque van 5.000 euro uitgereikt

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren