Brief aan wethouder Monrooij

In het U.N. van 27 mei noemt u de Nieuwegeiners verwend en snelle klagers. “Als groeikern hebben we veel luxe gehad en nu moeten we een stapje terug doen”, meldt u daar. Als inwoner merk ik weinig van de luxe. Tijdens het ontstaan van Nieuwegein is bijvoorbeeld weinig aandacht voor uitgaan en recreatie geweest en dat is er dus nooit gekomen, na al die jaren weinig voor jongeren, geen poppodium, geen uitgaansgelegenheden.

Verder geeft u aan dat de luxe van grote bouwprojecten tot het verleden behoort en dat het tijd voor repareren wordt. Voor bewoners zijn grote bouwprojecten nooit een luxe geweest, hooguit een tijdelijke overlast. Bouwwerkzaamheden zijn niet echt een luxe vorm van recreatie. In 1 ding heeft u gelijk, het wordt tijd voor onderhoud en reparatie. Nieuwegein moet hoognodig onderhouden wat ze ooit gebouwd heeft. Hier zien we wel veel bestuurlijke verspilling terug, als je dingen heel lang niet onderhoud worden de kosten daarna naar verhouding hoger, maar daar kun je de burger niet voor afstraffen.

Ook een eenvoudig vergelijk met een stad als Veenendaal, met ongeveer evenveel inwoners als Nieuwegein en een gemeenteraad met veel leden van dezelfde politieke kleur als de uwe, laat zien dat wij geen overdreven luxe in Nieuwegein hebben. Veenendaal werd in 2004 nog uitgeroepen tot winkelstad van de provincie Utrecht, er zijn uitgaansgelegenheden, volop buurthuizen en er is zeker een vergelijkbaar voorzieningenniveau. Wilt u de luxe van Nieuwegein eens duidelijk maken met goede voorbeelden.

Ook het door de gemeente uitgevoerde leefbaarheidonderzoek 2004 toont in een vergelijk met een kleinere plaats als Houten geen luxe in Nieuwegein, maar geeft alleen aan dat burgers het gevoel hebben dat er meer verloedert en achteruit gaat.

Met dit soort interviews in de krant geeft u aan wat voor beeld u van de inwoners van Nieuwegein heeft, dit geeft bij veel bewoners geen prettig gevoel om zo te worden beschreven. Ik hoop dat u dat nu beseft en wilt rechtzetten,

Hoogachtend,

Natasja Hoegee

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: