Breuer mogelijk burgemeester van Teylingen

De 42 jarige Carla Breuer zal, als er geen gekke dingen gebeuren, de nieuwe burgemeester worden van Teylingen. Teylingen bestaat uit de kernen Sassenheim, Voorhout en Warmond. Op 29 september zal Breuer geïnstalleerd worden als de nieuwe burgemeester.

Carla Breuer is sinds 2009 burgemeester van Werkendam. Destijds was ze de jongste vrouwelijke burgemeester van Nederland. Vóór Werkendam was Breuer bijna acht jaar wethouder in Nieuwegein. Ervaring als raadslid heeft ze niet. Ze werd in Nieuwegein als nieuweling lijsttrekker voor het CDA en belandde direct in het college. Voor haar politieke loopbaan werkte Breuer ze in de gezondheidszorg.

Breuer komt uit een echt CDA-nest. Ze groeide op in de Betuwe, waar haar vader ook bestuurder was. Ze is al sinds haar 15e politiek actief. Samen met onder anderen Mirjam Sterk, later Kamerlid, richtte ze op die leeftijd de CDJA-afdeling Veenendaal op.

Carla Breuer denkt dat Teylingen goed bij haar past. ,,De dynamiek en de directheid van de mensen spreken me aan. Ik had een heel goed gevoel tijdens de gesprekken met de vertrouwenscommissie en gelukkig bleek dat wederzijds. Ik ben superblij’’, reageert ze. ,,Ik popel dan ook om te beginnen en vind het eigenlijk gewoon jammer dat er nog zo’n vakantieperiode tussen zit.’’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk