‘Brenger van onheil’ weer neergestreken in Nieuwegein

Een vogel die in het verleden werd gezien als ‘brenger van onheil’ is neergestreken in Nieuwegein. Vogelaars uit het hele land zijn naar de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein gekomen om de vogel te bekijken én te fotograferen.

De Bombycilla garrulus of te wel de pestvogel hoort thuis in noord Rusland en Scandinavië. Als er in het leefgebied een tekort is aan bessen in de winter trekken ze zuidwaarts waaronder naar Nederland. Een groep van deze vogels is dus neergestreken in Nieuwegein.

Het is niet voor het eerst dat de vogel in Nieuwegein is gespot. Dus zo bijzonder is het nu ook weer niet. Wel is onze redactie nieuwsgierig wat er in het jaar 2012 is gebeurd, want in dat jaar heeft een bewoner van de wijk Galecop de vogel eerder gespot in Nieuwegein. Wat werd er in dat jaar aan onheil gebracht? Laat het ons weten.

De Pestvogel is een vogel met het formaat van een lijster met opvallende kleuren. De vogel werd in 2012 gespot door Janneke Kimstra, zo lazen we toendertijd op de website Waarnemingen.

In Nederland komt de vogel zo af en toe ‘s-winters voor. Het is een invasiegast die soms in Nederland overwintert. Tijdens een invasie zijn ze te zien in steden en dorpen, vaak in de omgeving van bessendragende struiken zoals de meidoorn. Pestvogels zijn verre van schuw.

Vogelspotters maken foto’s van de Pestvogels in Fokkesteeg

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren