Kinderambassadeurs Nieuwegein werken hard om het “pesten is NIET cool!” onder de aandacht te brengen

De laatste week van september is de landelijke Week Tegen Pesten. De Kinderambassadeurs in Nieuwegein vinden dat heel belangrijk en vragen die week extra aandacht tegen pesten in Nieuwegein. Zo houden zij op woensdagmiddag 29 september een activiteitenmiddag met als thema “Pesten in NIET cool”.  Dit doen zij buiten bij het Buurtplein Zuid op Hoogzandveld van 15.00 uur tot 18.00 uur.

Kinderen uit Nieuwegein worden uitgenodigd om te komen. Er zijn veel spellen met het thema tegen pesten. Ook is er een springkussen en de Disco Funbus is er ook. En er is ook een kleurplaat wedstrijd. De toffe kleurplaat die is getekend door kunstenares Carin Sleurink uit Nieuwegein.

Een van de Kinderambassadeurs tegenover onze redactie: ’Als kinderen mee willen doen dan vragen wij ze eerst te beloven om niet te pesten of om een anti-pestcontractje te tekenen. Daarna krijgen de kinderen een echte Kinderambassadeurs Nieuwegein antipest-polsbandje, die is ‘Glow in the Dark’ en er staat op: ‘Pesten is NIET cool!’

Tijdens de middag krijgen de kinderen ook een stempelkaart en voor elk spelletje waaraan ze meedoen krijgen ze een stempel. Is de kaart vol dan mogen ze hiermee een ijsje halen. ‘De winkeliers zijn heel enthousiast en helpen ons met traktaties’ aldus Kinderambassadeur Fay van Zuilen.

De Week Tegen Pesten
Van 27 september t/m 1 oktober 2021 organiseert Stichting School & Veiligheid weer de Week Tegen Pesten. Het motto dit jaar is: Buitensluiten? Uitgesloten! Samen zorg je voor een groepsklimaat waar iedereen erbij hoort, een plek heeft en zich welkom voelt. Buitensluiten hoort daar niet bij! Door mee te doen aan de Week Tegen Pesten, maak je een goede start in het nieuwe schooljaar waarin je met elkaar zorgt voor een fijne en veilige school.

Buitensluiten is een ernstige vorm van pestgedrag. Bij een groep willen horen is één van de basisbehoeften van de mens. Als je de toegang tot zo’n groep wordt ontzegd kan dit grote gevolgen hebben voor je zelfbeeld. Hoe jong of oud je ook bent. Het niet bij een groep horen is een belangrijke stressfactor die op termijn kan zorgen voor achterstand op gebied van sociale en empathische ontwikkeling.

Wil je ook Kinderambassadeur worden? Kijk dan op deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren