Brede school Lekboulevard Nieuwegein

In het Lotusplantsoen, op de hoek van de Lupinestraat en de Zonnebloemstraat in Nieuwegein krijgt de nieuwbouw van een nieuwe brede school langzamerhand vorm. De brede school is een kindercentrum met 3 basisscholen (pc. basisschool Willem Alexander, rk. basisschool De Tweeklank en de openbare basisschool ZieZo) , kinderdagverblijf ( De vrije Vogels) en buitenschoolse opvang/ peuterspeelzaal (Kind &co).

Stedenbouwkundig is de school een herkenbaar baken bij de entree van de wijk. De school is door architect Sander Kreijns van Topos Architecten uit Waddinxveen uitgewerkt als een object in het park met een eigen identiteit. Het is alzijdig georiënteerd en zodanig vormgegeven dat het zicht op het park gehandhaafd blijft. Veel aandacht is besteed aan de sfeer van het kindercentrum dat open, uitnodigend, geborgen, kleurrijk en prettig moet zijn. Het is een gezonde (Frisse school, klasse B), veilige en duurzaam school.

Architectonisch is een onderscheid tussen de gevel van de verdieping en de begane grond. Op de verdieping wordt de gevel gemetseld met een donkere gevelsteen en heeft het een gesloten karakter terwijl de gevel van de begane grond opgebouwd is uit puien met veel glas en kleurrijke beplating. Bouwer Vink en Veenman zal naar verwachting in november 2013 het nieuwe gebouw opleveren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren