Brede School bereikt hoogste punt

Weer een stap verder in de realisatie van de Brede School in Lekboulevard- Hoogzandveld. Afgelopen vrijdag 5 april bereikte de nieuwbouw het hoogste punt. De Brede School biedt vanaf begin volgend jaar ruimte aan drie basisscholen, een kinderdagverblijf en naschoolse opvang. Wethouder Renée Blom van onderwijs: “Je ziet nu al aan de contouren dat de Brede School een multifunctioneel gebouw is. Overdag een school, kinderopvang en naschoolse opvang. Tijdens vrije uren en in de avonduren kan je er recreëren, koken, dansen en elkaar ontmoeten. Een gebouw met een echte wijkfunctie dus.”

De Brede School Hoogzandveld – Lekboulevard biedt ruimte aan drie basisscholen: ‘De Tweeklank’, ‘Ziezo’ en de ‘Willem Alexanderschool’ (in totaal circa 350 leerlingen. Daarnaast wordt het gebouw de thuisbasis van kinderdagverblijf de ‘Vrije Vogels’ en ‘KMN Kind & Co’ met peuterspeelzaalwerk en Buiten Schoolse Opvang. Doordat de verschillende partijen met elkaar samenwerken kan beter worden gewerkt aan toegankelijke activiteiten voor kinderen en ouders. In de vrije uren kan de ruimte bovendien door (wijk)bewoners worden gebruikt. Voor deze inhoudelijke invulling zijn daarom andere partners betrokken zoals de bibliotheek, NV Merwestein en De Kom.

De Brede School wordt een gebouw met een bijzondere uitstraling. Het schoolplein krijgt een verbinding met het Lotusplantsoen en dat geeft de kinderen meer speelmogelijkheden. De fietsende kinderen/ouders kunnen via het fietspad in het Lotusplantsoen op het schoolplein komen. De parkeerplaatsen (ook voor kerkelijk centrum De Rank) komen aan de Lupinestraat en lopen door tot aan het middenblok. Begin 2014 kunnen de gebruikers hun nieuwe pand betrekken. Het oude scholencomplex zal niet lang leegstaan: na de verhuizing wordt het oude gebouw gesloopt.

De Brede School maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling van Lekboulevard-Hoog Zandveld (LHZ). Verantwoordelijk wethouder Johan Gadella: “Er ligt enige tijd een vraag naar opwaardering van dit gebied. Ik ben blij dat de eerste resultaten nu zichtbaar worden, want dit gebied heeft grote potentie voor jong en oud. En dat realiseren we nu samen met maatschappelijke partners en ondernemers. Straks ontstaat hier een vitaal stuk Nieuwegein met een multifunctionele Brede School, zorg op één plek, een mooi vernieuwd Lotusplantsoen en woningen die antwoord geven op de huidige marktvraag. De herontwikkeling van het winkelcentrum ligt ook op koers. Zien doet geloven.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk