Brandweer Nieuwegein oefent in slooppand aan de Zadelstede

‘Wat was het gaaf om al die brandweermannen en -vrouwen in actie te zien in een leegstaand kantoorpand van ons’ zo laat Woonin weten in een Facebookbericht. Met rookmachines zag je op de tweede en derde verdieping van ‘De Pionier’ aan de Zadelstede 1-10 werkelijk geen hand voor ogen. Toch werden alle ‘slachtoffers’ gered en mochten zij later plaatsnemen in de brandweerauto.

brandweer nieuwegein

Met maar liefst vijf brandweerauto’s, waaronder één ladderauto, kwamen de brandweerlieden aan op het plein in Nieuwegein. Ze wisten toen nog niet wat hen te wachten stond. Systematisch gingen zij iedere verdieping af met hun loodzware apparatuur. De brandweerslangen stonden weliswaar onder druk, maar uiteraard werd er binnen niet echt met water gespoten.

De Pionier
Het rode pand ‘De Pionier’ aan de Zadelstede wordt dit jaar gesloopt, een mooie manier om het brandweer personeel te trainen. De voorbereidende werkzaamheden voor deze sloop zijn inmiddels gestart. De nutsvoorzieningen zijn afgesloten. Dit zijn bijvoorbeeld de elektriciteit en de telefoon- en internetaansluitingen. Ook is het pand van binnen gestript.

Hier nog een leuke ‘Toen & Nu.’ Voor onze lezers in deze vakantietijd over bovenstaande omgeving in de binnenstad van Nieuwegein, waar druk wordt gebouwd, gewerkt, gewinkeld en straks nog meer wordt gewoond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk