Brandstichters brengen flatbewoners Souvereinburg in gevaar

Het had niet veel gescheeld of een appartementencomplex aan de Souvereinburg in Batau Noord in Nieuwegein had in lichterlaaie gestaan. Terwijl iedereen rustig ligt te slapen, stichten twee mannen brand in één van de gangen van het complex. Het gebeurt allemaal in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 december rond 02.55 uur. De brand wordt gesticht bij de voordeur van een man die rond dat tijdstip met een vriend op de bank een film zit te kijken.

Bewakingsbeelden
Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man in het trappenhuis naar een gang loopt en blijft staan bij de voordeur van de woning waar de twee mannen een film zitten te kijken. De man is onherkenbaar in beeld omdat niet duidelijk is wat zijn rol is in deze zaak. De politie wil graag weten wie hij is. Hij kan een goede getuige zijn, maar mogelijk hoort hij wel bij de mannen die nog geen minuut later in beeld komen.

Die mannen hebben een colafles bij zich, met daarin waarschijnlijk een brandbare vloeistof. Ze lopen naar dezelfde voordeur. De man die er als eerste was, loopt dan weg. De andere twee gieten de brandbare vloeistof over de vloer en steken dat aan. Er ontstaat een flinke steekvlam. De mannen rennen weg en het vuur schiet onder de voordeur van de woning door.

Ontruiming
De bewoner belt 112. Het vuur in de gang dooft grotendeels vanzelf. Vanwege de heftige rookontwikkeling moeten wel vijftien woningen worden ontruimd. De schade aan het appartementencomplex bedraagt zo’n 16.000 euro. De bewoner zegt geen idee te hebben wie het op hem gemunt heeft en waarom.

Signalementen
Persoon 1
Dat is de man die als eerste in beeld kwam, maar van wie niet duidelijk wat zijn precieze rol was.
– lichtgetinte huid
– hij droeg een donderblauwe capuchontrui
– en een zwarte broek

Verdachte 2
– lichte/lichtgetinte huidskleur
– normaal postuur
– donkerblauwe jas met capuchon
– grijze spijkerbroek

Op zijn jas zaten wat opvallend details, zoals de capuchon een opvallende lichtblauwe baan en op de bovenarm zitten drie gekleurde banen.

Verdachte 3
– lichte/lichtgetinte huid
– slank/normaal postuur
– donkerblauwe capuchontrui of jas met capuchon met een logo op de linkerbovenarm en op de buik
– donkere sjaal voor zijn mond en neus
– zwarte broek

Tips
De politie wil heel graag van u weten wie deze drie mannen zijn. Kent u ze of heeft u andere belangrijke informatie die kan helpen ze te vinden, bijvoorbeeld over het motief? Geef het door via de tiplijn: 0800 – 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk