Brandje snel geblust in gevangeniscel in Nieuwegein

Medewerkers van de Penitentiaire Inrichting van Nieuwegein moesten zondagmorgen snel in actie komen tijdens een brandje in één van de cellen. Medewerkers hebben het brandje zelf kunnen blussen. Voor de zekerheid is wel de brandweer gealarmeerd.

De brand, die even na 11.15 uur was ontstaan, zorgde voor veel rook in de gang van het complex. Doordat het brandalarm direct afging was de brandweer snel ter plaatse met meerdere voertuigen. Zij hoefde alleen een nacontrole te doen, zo laat een woordvoerder van de brandweer weten.

Hoe het brandje is ontstaan in de gevangenis aan de Liesbosch is onbekend. Niemand is gewond geraakt. Eén persoon is tijdelijk overgebracht naar een andere cel.

Meerdere akkefietjes bij de PI in Nieuwegein
De Penitentiaire Inrichting van Nieuwegein komt de laatste weken vaker in het nieuws. Zo liet zij eerder weten dat op 13 februari jl. een datalek werd ontdekt waarbij gegevens van zo’n 385 gedetineerden, die op 3 november 2023 in de penitentiaire inrichting (PI) Nieuwegein verbleven, per ongeluk zijn verstrekt aan de contactpersoon van één van de gedetineerde. Het ging hier om namen, celnummers, strafrechtketennummers en informatie over goederen die gedetineerden ingevoerd hebben in de PI.

Vuurwerk
Eind februari was het weer deut nabij de gevangenis in Nieuwegein. Een grote hoeveelheid vuurwerk werd in de buurt van de gevangenis afgestoken. Het vuurwerk was goed te zien in onder andere Nieuwegein en riep bij veel mensen vragen op.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk